همه چیز درباره انواع پارچه‌های صنعتی و استفاده آن‌ها

All-about-types-of-industrial-fabrics-and-their-uses-min

همه چیز درباره انواع پارچه‌های صنعتی و استفاده آن‌ها

پارچه‌های صنعتی نوعی پارچه تولیدی در صنایع نساجی هستند که برخلاف اکثر پارچه‌هایی که برای تولید لباس و استفاده در صنعت مد ساخته می‌شوند، برای هدف‌های کاملا کاربردی و مفید نیز تولید می‌شوند؛ از همین جهت لازم است این دسته از پارچه‌ها از خصوصیات ویژه و منحصربه‌فردی همانند مقاومت در مقابل آسیب‌های احتمالی، طول عمر بسیار بالا، نفوذناپذیری و… برخوردار باشند. در ادامه قصد داریم به معرفی انواع پارچه‌های صنعتی و استفاده آن‌ها بپردازیم؛ لطفا تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

معرفی انواع پارچه‌های صنعتی و کاربردهای آن‌

پارچه‌های صنعتی دارای انواع مختلفی هستند که هر کدام از کاربردهای زیادی برخوردار بوده و در زمینه‌های متعددی مورد استفاده قرار می‌گیرد که برخی از آن‌ها شامل موارد زیر می‌باشد:

پلی استر

پلی استر یکی از انواع پارچه‌های صنعتی بوده که از آب، ذغال سنگ و نفت تشکیل شده که اساسا نوعی پلاسیک است. پارچه‌های پلی استر از مقاومت و دوام بالایی برخوردار بوده اما قابل تنفس نمی‌باشد و مایعاتی مانند عرق را به درستی جذب نمی‌کند. باید بدانید که این دسته از پارچه‌ها مقاومت بسیار بالایی در برابر مواد شیمیایی، چروک، کشش و فرسایش دارند و همین مورد موجب شده تا این نوع پارچه در صنعت پوشاک و مد بسیار محبوب باشد.

آرگانزا

آرگانزا یکی دیگر از انواع پارچه‌های صنعتی بوده که بسیار شفاف، سبک و ساده است. این دسته از پارچه‌ها در واقع از ابریشم ساخته شده و می‌تواند از الیاف مصنوعی، نایلون و پلی استر نیز ساخته ‌شود. البته باید بدانید که پارچه‌های مصنوعی دوام و کیفیت بالاتری داشته اما آرگانزا بسیار نرم و لطیف بوده که به راحتی دچار پارگی می‌شود. از طرفی کیفیت این دسته از پارچه‌های صنعتی با تعداد سوراخ‌های آن مشخص می‌شود؛ به این صورت که پارچه‌های با سوراخ بیشتر، از کیفیت و مقاومت بالاتری برخوردار هستند. پارچه‌های آرگانزا برای دوخت لباس‌های عروس و شب بسیار محبوب هستند؛ زیرا، درخشندگی و زیبایی زیادی به لباس القا می‌کنند.

ماسلین

ماسلین نوعی پارچه نخی بوده که از بافت بسیار ساده‌ای برخوردار است؛ به این معنا که یک نخ پود متناوب در قسمت زیر و یک تار متناوب در قسمت رویی دارد. این دسته از پارچه‌های صنعتی کاربرد زیادی در نمونه‌های اولیه برای آزمایش الگوها پیش از دوخت و برش نهایی کار دارد. باید بدانید که پارچه‌های ماسلین بسیار سبک هستند و از همین جهت می‌توانند مانند دیگر پارچه‌ها دوخت ساده‌ و شیکی داشته باشند.

مودال

مودال یکی دیگر از انواع پارچه‌های صنعتی بوده که در زمینه تولید لباس زیر، لباس خواب، حوله و ملحفه کاربردهای فراوانی دارد. این دسته از پارچه‌ها اکثرا برای استحکام و مقاومت بیش‌تر و موثرتر با الیاف دیگری از جمله اسپندکس و پنبه ترکیب می‌شوند و به علت لطافت، نرمی و گران بودن، نوعی پارچه مجلل و باکلاس به حساب می‌آید. قیمت پارچه‌های صنعتی به عوامل متعددی از جمله نوع و کیفیت آن متفاوت است.

لنین

لنین پارچه‌ای سبک و از جنس کتان بوده که از گیاهی به نام کتان تولید و ساخته می‌شود؛ البته باید بدانید که این دسته از پارچه‌های صنعتی در زمینه‌های تولید سفره، حوله، دستمال، روکش تخت و… کاربرد دارد. لنین پارچه‌ای قابل تنفس با جذب بسیار بالا بوده که برای تولید لباس‌های تابستانی یکی از گزینه‌های مناسب و ایده‌آل می‌باشد.

پرزنت

برزنت یکی دیگر از انواع پارچه‌های صنعتی بوده که معمولا از نخ پنبه‌ای سنگین و مقدار کمی کتان تولید و ساخته شده است و به سنگین بودن، مقاوم بودن و محکم بودن معروف است. باید بدانید که به دلیل ترکیب الیاف مصنوعی و پنبه، برزنت می‌تواند در برابر آب مقاوم باشد.

کشمیر

کشمیر یکی دیگر از انواع پارچه‌های صنعتی بوده که از بز کشمیر و سایر بزها به دست می‌آید و به عنوان بافتی از پشم شناخته می‌شود. این پارچه صنعتی کاربردی به دلیل بافتی ظریف، سبک، محکم و مقاومی که دارد، در زمینه تهیه پوشاک مورد استفاده فراوانی قرار می‌گیرد. قیمت پارچه‌های صنعتی باتوجه به متریال مصرف شده، کیفیت و مقاومت پارچه متفاوت است.

کتان

کتان یکی دیگر از انواع پارچه‌های صنعتی بوده که در درجه اول از الیاف گیاهان تشکیل شده است که یک ترکیب آلی نامحلول برای ساختار گیاه می‌باشد. در واقع اصطلاح کتان به بخشی از گیاه پنبه اطلاق می‌شود که طی جوشیدن تولید شده و پارچه‌ای بادوام و نرم برای لباس‌های روزمره‌ای مانند ملحفه، پیراهن، شلوار و… محسوب می‌شود.

عوامل موثر بر قیمت پارچه‌های صنعتی

پارچه‌های صنعتی نوعی پارچه است که در صنایع گوناگون مورد استفاده قرار می‌گیرد و انواع مختلفی دارد. از طرفی، قیمت پارچه‌های صنعتی تحت تاثیر عوامل متفاوتی قرار دارند که برخی از آن‌ها شامل موارد زیر می‌باشد:

• جنس و نوع الیاف: نوع و جنس الیاف مورد استفاده در ساخت و تولید پارچه صنعتی، از جمله نایلون، پلی استر، پنبه و یا ترکیبی از آن‌ها تاثیر بسزایی بر روی قیمت پارچه دارد. البته باید بدانید که الیاف طبیعی اصولا گران‌تر از الیاف مصنوعی است.

• کیفیت متریال اولیه: کیفیت متریال و مواد اولیه استفاده شده در تولید پارچه می‌تواند بر قیمت نهایی پارچه تاثیر بگذارد.

• روش و نوع تولید: فرآیندهای تولید متفاوت از جمله بافندگی، بافت، رنگرزی و… می‌تواند بر هزینه‌های تولید و در نتیجه بر قیمت پارچه تاثیر بگذارد.

• مقدار سفارش: همانطور که می‌دانید، خرید عمده و کلی منجر به کاهش قیمت محصول می‌شود؛ در حالی که خرید مقادیر کم، ممکن است هزینه بیش‌تری را با خود به همراه داشته باشد.

• عرضه و تقاضا: نوسانات در عرضه و تقاضا می‌تواند بر روی قیمت پارچه تاثیرگذار باشد؛ برای مثال، در زمان‌هایی که تقاضا و مشتری بالا است، قیمت‌ها تا حدی افزایش پیدا می‌کند.

• هزینه‌های حمل و نقل: باید بدانید که هزینه‌های مربوط به حمل و نقل نیز می‌تواند بر قیمت کلی پارچه صنعتی تاثیر بگذارد.

• نرخ ارز: برای پارچه‌های صنعتی که وارداتی هستند، نوسانات نرخ ارز می‌تواند تاثیر زیادی بر روی قیمت نهایی پارچه داشته باشد.

• تعرفه‌ها و مقررات: قوانین و مقررات دولتی، از جمله تعرفه‌های صادرات و واردات می‌توانند بر قیمت پارچه‌های صنعتی تاثیر بگذارد.

• مدل‌های بازار: رقابت میان توزیع‌کنندگان و تولیدکنندگان نیز می‌تواند بر روی قیمت پارچه‌های صنعتی تاثیرگذار باشد.

سخن پایانی

پارچه‌های صنعتی به پارچه‌هایی گفته می‌شود که به طور خاص و ویژه برای کاربردهای تجاری و صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد و از محبوبیت بسیار بالایی در زمینه‌های گوناگون برخوردار است. این دسته از پارچه‌ها اصولا دارای ویژگی‌های منحصر به فرد از جمله مقاومت در برابر گرما و حرارت، ضد آب بودن، ضد آتش بودن و… هستند و قیمت آن بر اساس نوع، مقاومت، استحکام و متریال مصرف شده متفاوت است.

در این مقاله به معرفی انواع پارچه‌های صنعتی و استفاده آن‌ها پرداخته شده است. از اینکه تا انتهای این مقاله همراه ما بودید متشکریم. برای ساخت انواع سازه چادری و یا سفارش نصب سازه چادر کششی با مجموعه آموت واحد کارشناسان فروش در تماس باشید.